Spreker

Presentaties over Food

“Waar komt ons eten vandaan?”. Op die vraag geeft Arnoud Leerling antwoord. Hij vertelt verhalen over Food. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de agrofood sector, geeft hij op een leuke en inspirerende manier inzicht in de wereld achter ons dagelijks voedsel. Of het nu gaat over garnalen, kaas, appels, haring of kipfilet: hij weet een leuk verhaal te houden. Daarbij zorgt hij (op verzoek) ook voor een bijbehorende catering.

Arnoud kent veel ondernemers en wetenschappers in de foodwereld. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever betrekt hij deze mensen bij zijn presentatie. Zodoende vormen kennis en inhoud een belangrijk onderdeel van de presentaties die Arnoud geeft.

Weet u bijvoorbeeld wat er in* melk* zit? Denkt u dat in een pak melk de melk zit die ook de koe komt? De realiteit blijkt anders te zijn. Een mooi verhaal over iets dat we zo goed kennen: melk. In oktober 2013 organiseerde Arnoud een presentatie over melk, samen met een hoogleraar van de Wageningen University en een ondernemer in melkpoeder uit Veenendaal. De leden van de rotary waren erg enthousiast.

Nederlanders zijn met recht kaaskoppen; we eten veel kaas. Maar we produceren en exporteren vooral veel kaas. 700 mln kaas wordt geproduceerd. Maar boeiend is te weten dat uit de productie van kaas, een bijzonder product voortkomt: wei. Voorheen gezien als afval, nu blijkt het een bron van bijzondere stoffen die voor diverse toepassingen wordt gebruikt.
Arnoud hield in november 2013 een presentatie voor ondernemers uit de FoodValley regio. Samen met een kaasboer en een onderzoeker een verhaal over de manier waarop kaas wordt gemaakt. En ook hoe de smaak van kaas wordt bepaald. Natuurlijk was hier voorzien in een kaasproeverij.

Website by WoodandShoes