Spreker

Open Organisaties

Organisaties zijn steeds meer genoodzaakt in te spelen op ontwikkelingen in de omgeving. Internationalisering is hiervoor een sterke aanleiding. De groei van de wereldbevolking zit vooral in Azie. De economie van Nederland wordt kwetsbaarder en steeds afhankelijker van kennis en innovatie. Hiervoor is samenwerking nodig. Organisaties zullen zich ontwikkelen tot netwerkorganisaties. Open systemen met wisselende verbanden. Samenwerking op maat.

Deze manier van organiseren vraagt veel van directie en medewerkers. Ze moeten voortdurend attent zijn op ontwikkelingen buiten de eigen organisatie. Maar ze moeten vooral relaties ontwikkelingen met mensen die ze nog niet kennen. En samenwerking organiseren met die organisaties die waarde kunnen toevoegen.

Arnoud Leerling is netwerker. Hij werkt voortdurend aan samenwerking. HIj is expert in het adviseren over het organiseren van verbindingen met de omgeving van een organisatie. De metafoor die hierbij gebruikt is die van een spinnenweb. Vandaag de dag zijn eel organisaties nog klassiek georganiseerd en hiƫrarchisch opgebouwd. Arnoud Leerling maakt duidelijk hoe deze organisaties kunnen worden uitgerust om in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen. Hiervoor schetst Leerling een nieuw concept voor dynamische organisaties, die zo zijn ingericht dat ze de concurrentie aankunnen.

Wilt u Arnoud Leerling boeken als spreker? Mail dan naar info@leerlink.net of bel op 06-40464098. U krijgt meer informatie en we maken een afspraak.

Website by WoodandShoes